Pastoraal team

Pastoor Wilson Varela

Wilson Varela (41) komt oorspronkelijk uit Colombia. Hij is een van de priesterstudenten van de Neocatechumenale Weg, die in 2005 op uitnodiging van toenmalig bisschop Frans Wiertz naar Limburg kwamen. Varela volgde zijn opleiding deels aan het grootseminarie Vogelenzang in Haarlem en deels aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 2009 werd hij tot priester van het bisdom Roermond gewijd.

Kapelaan Pascual Coello

Miguel Pascual Coello werd in 1982 in Madrid geboren. Ook hij is via de Neocatechumenale Weg in Limburg terecht gekomen. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het seminarie Redemptoris Mater in Cadier en Keer en aan het grootseminarie Rolduc in Kerkrade. In 2016 werd hij tot priester gewijd.
Sindsdien was hij als kapelaan verbonden aan de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en de parochies van Sint-Pieter in Maastricht.

Kapelaan Peter Pierik
Per 1 november 2018 werkt kapelaan Peter Pierik, 57 jaar, binnen onze federatie. Kapelaan Pierik woont in het klooster van de zusters Benedictinessen van de Oude Munt in Tegelen en heeft een pied a terre in de pastorie in Sevenum
Kapelaan Pierik, die in het verleden op meerdere plaatsen pastoor is geweest, wil heel nadrukkelijk kapelaan zijn onder verantwoordelijkheid van een pastoor en in intense samenwerking met een groep priesters.

Kapelaan Marcin Fratczak
fratczak
Kapelaan Marcin Fratczak
pastoor Jeuckenstraat 4
5966  NM America
Kapelaan Marcin werd geboren op 1 augustus 1986 in Slupca, Polen. Hij  is afgestudeerd aan de middelbare school met de studierichting  wiskunde. In 2006 ging hij naar het seminarie van Gniezno. Tijdens zijn seminarietijd heeft hij 9 maanden bij de Italiaanse  gemeenschap ‘Cenacolo’ gewerkt. Sindsdien werkt hij voor Charity Foundation ‘Jongeren in de verslaving’.
Begin augustus 2014 kwam hij als diaken naar de parochies van Horst waar hij 6 maanden stage liep en de Nederlandse taal leerde. Op 30 mei 2015 werd hij in Gniezno tot priester gewijd en nu is hij begonnen met zijn pastoraal werk in de parochies van Horst.

Kapelaan Hans te Boekhorst

Kapelaan Hans te Boekhorst, afkomstig uit Noord-Brabant, is sinds 1 oktober 2016 werkzaam in het dekenaat Horst en woont in Baarlo. Voorheen was hij kapelaan in de St.-Lambertusparochie te Nederweert tussen 1989 en 1997; vervolgens pastoor te Blitterswijck en Wanssum van 1997 tot 2008 en in die jaren met een kleine onderbreking ook administrator van Castenray. Daarna werd hij pastoor van Heythuysen, Baexem, Grathem, Kelpen-Oler en Leveroy van begin 2008 tot eind 2012.
Vervolgens heeft hij enkele jaren doorgebracht in de trappistenabdij Lilbosch te Echt. In die jaren heeft hij de opleiding tot boomverzorger gevolgd. De verzorging van bomen praktiseert hij nu nog van tijd tot tijd op zijn vrije dagen als hobby.

Diaken Danny Horsch

Diaken Danny Horsch heeft op 31 oktober zijn wijding ontvangen en zal volgend jaar tot priester gewijd worden. Diaken Danny Horsch is 37 jaar en afkomstig uit Landgraaf. Hij zal ingezet worden in de parochiefederatie Horst-Sevenum maar teven de federatie Maasdorpen ondersteunen.